Oink
Топ 10 плувни басейни в България. Къде се намират и какви са предимствата им?

Топ 10 плувни басейни в България. Къде се намират и какви са предимствата им?

Плуването е един от най-популярните спортове в България, особено през летните месеци. За да задоволят нуждите на своите посетители, страната предлага множество модерни плувни басейни с разнообразни удобства и предимства. В този материал ще представим топ 10 плувни басейна в България, като ще разгледаме техните местоположения и отличителни характеристики.

 

Плувните басейни през летния сезон

 

басейн

 

Плувните басейни през летния сезон са особено популярни сред семействата с деца, тъй като предлагат безопасни и контролирани условия за плуване и забавление за малчуганите. Мнозина от басейните организират плувни курсове и уроци за деца и възрастни, което е отлична възможност за тези, които искат да научат или подобрят своите плувни умения.

 

В плувните басейни можете да се насладите на гладка и чиста вода, без вълни и морски течения, което ги прави подходящи за различни видове плуване и водни спортове. Много от басейните предлагат и допълнителни удобства като шезлонги, чадъри, барове и ресторанти, където можете да се релаксирате и насладите на храна и напитки след плуване.

 

Кои са най-добрите плувни басейни, които си струва да посетите?

 

аквапарк

 

Басейните обикновено се отварят през летните месеци, когато температурите са високи и хората търсят спасение от горещините. Те предлагат удобни и безопасни среди за плуване и водни забавления. Басейните са оборудвани с модерни системи за филтриране и поддържане на чистотата на водата, за да осигурят хигиенични условия на посетителите. 

 

Най-добрите плувни басейни, които си струва да посетите са: Аква клуб Котвата, Хидропарк “Вятърните Мелници”, Alpha Spa & Pool - Добринище, Аквапарк „Акваленд“, Закрит басейн "Диана", Аквапарк Витус, Regnum Banya Thermal, Плувен комплекс "Нептун" и други.

 

Аква клуб Котвата

Аква клуб Котвата се намира в Сапарева баня и в него може да намерите следните атракциони: Три големи басейна за възрастни, контрастни басейни с топла и студена вода, три басейна за деца, разделени на две дълбочини за различните възрасти и детска площадка с пясъчник.

 

За любителите на СПА и релаксацията, комплексът предлага четири джакузита с хидромасажни дюзи и вода с температура до 40°C, които подобряват кръвообращението и оказват благотворно влияние върху периферната нервна система, централната нервна система и опорно-двигателния апарат. 

 

Хидропарк „Вятърните Мелници”

Потопете се в света на забавленията, като посетите "Вятърните мелници". Тук можете да се разхладите, да се отпуснете и да се освежите в 7 басейна - различни по площ и дълбочина, но всички те предлагат възможност за релаксация и прохлада за цялото семейство. Най-големият басейн е с площ от 550 кв. м, а курортът разполага и със 100-метрово водно колело, 52-метрова екстремна пързалка и детски октопод с три пързалки. 

 

За да гарантират на малчуганите забавни моменти, паркът е предвидил и два детски басейна за тях. Това богато портфолио от атракции дава основание да твърдим, че курортът е подходящо място за детски забавления и не само.

 

Около басейните ще откриете соларни душове, съблекални, бани, шкафчета за личен багаж (ключът се дава срещу депозит на касата), 1300 дървени шезлонги и ратанови легла. В комплекса е приложен строг контрол на почистващите препарати, за да гарантират, че водата в басейните е безопасна и кристално чиста.

 

Alpha Spa & Pool - Добринище

Alpha Spa & Pool е най-големият курортен комплекс с басейн в района на Банско и Добринище. Тук можете да се насладите на топлото слънце в комбинация от свеж планински въздух и открит плувен басейн в спокойна и релаксираща атмосфера.

 

Цялото пространство около минералния басейн е организирано така, че всеки да може да изживее своя специален момент. Можете да плувате в басейна в топлата минерална вода, докато се наслаждавате на природата, да пиете освежаващи напитки в баровете на комплекса, в близост до водата или в кулата на басейна.

 

Освен големия плувен басейн, комплексът предлага забавления и развлечения за най-малките гости на курорта - малък басейн с топла минерална вода. Детският басейн е напълно обезопасен, така че децата могат да плуват свободно и да се наслаждават на най-добрата почивка, докато вие хапвате и релаксирате в открития ресторант, без да ги губите от поглед. Около басейна подът е покрит с плочки, устойчиви на подхлъзване.

 

Аквапарк „Акваленд“

Аквапарк "Акваленд" е един от най-известните и посещавани аквапаркове в България. Той се намира в Пловдив. Аквапаркът предлага разнообразни атракции и забавления за посетителите от всички възрасти.

 

В Аквапарк "Акваленд" ще откриете голям брой водни пързалки, басейни и водни атракции. Тук има нещо за всекиго, независимо от това дали сте любител на адреналинови предизвикателства или просто искате да се отпуснете и се насладите на водните забавления.

 

Закрит басейн "Диана"

Басейн "Диана" се намира в град София, в квартал "Дианабад". Той е лесно достъпен с обществен транспорт и се намира на удобно разстояние от центъра на града. Басейнът "Диана" предлага разнообразни удобства и услуги за посетителите. Той разполага с открит и закрит басейн, което го прави подходящ за посещение през всички сезони на годината. Басейнът е оборудван със съвременни системи за филтриране и поддържане на чистотата на водата.

 

Басейн "Диана" предлага възможности за плувни тренировки и обучение. Тук можете да се записвате за индивидуални или групови уроци по плуване, както за начинаещи, така и за напреднали. Професионални треньори са на разположение, за да ви помогнат да подобрите плувните си умения или да се подготвите за състезания.

 

Освен плуването и тренировките, "Диана" предлага и зони за отдих и релаксация. Тук може да се насладите на спокойната атмосфера, да се отпуснете на шезлонга или да се нахраните в кафенето или ресторанта на място.

 

Аквапарк Витус

Аквапарк "Витус" е един от популярните аквапаркове в България и се намира в град Асеновград. Той е лесно достъпен с автомобил или обществен транспорт и предлага удобства за посетители от различни части на страната.

 

Аквапарк "Витус" предлага разнообразие от водни атракции и забавления за цялото семейство. Тук ще откриете водни пързалки с различни височини и форми, водни игрища, водни топки, басейни за плуване и много други забавления. Атракциите включват и специални зони за деца, където малчуганите могат да се забавляват и безопасно да се научат на плуване.

 

Regnum Banya Thermal

Хотелът "Regnum Banya Thermal" се намира в Банско, гостите му имат възможност да се възползват от предимствата на планинския курорт и в същото време - от ползите на лечебната минерална вода в село Баня, чрез организиран автобус от/до хотела по график.

 

Село Баня е добре известно с многобройните си минерални извори и живописното разположение на красивата Разложка долина, заобиколена от величествени гледки към три внушителни български планини - Пирин, Рила и Родопите. Въпреки малкия си размер, село Баня привлича туристи от цялата страна през четирите сезона на годината. Красивите гледки, тишината и спокойствието на българското село, историческото богатство на региона в съчетание с лечебните свойства на живителната вода са това, което превръща селото в уникален минерален оазис сред планините.

 

Плувен комплекс "Нептун"

Плувен комплекс "Нептун" е популярен плувен център, разположен в град Пловдив. Той е разположен в удобен и достъпен район за местните жители и посетители. Разполага с два открити басейна и голяма зелена площ за любилите на плажните игри.

 

Басейн „Виктория“

Ако се чудите къде да се разхладите през летните месеци в София и да се насладите на хубава храна - басейн “Виктория” е вашето място. Перфектно обслужване, много млади хора и басейн, който покрива всички изисквания.

 

Аквапарк Възраждане

Комплекс "Възраждане" е разположен в парк "Възраждане" и се простира на повече от 6600 кв. м и е в непосредствена близост до парковата зона, която е съответно 17677 кв. м. Местоположението му е в централната част на българската столица и е лесно достъпен с обществен транспорт - в близост има метростанция, както и автобусни и тролейбусни спирки. В парка има два платени паркинга.

 

Комплексът предлага следните услуги: закрит плувен басейн, сауна парк (парна баня, финландска и инфрачервена сауна), зала за релакс с атриум, стаи за сухи и мокри масажи, тангенторна вана, солна стая, кафене, 5 открити басейна, 8 пързалки, открит бар и зона за шезлонги с чадъри и шатри.

 

Какви други летни развлечения може да намерите в Oink?

 

хидропарк

 

Други летни развлечения, които може да намерите в сайта Oink.bg са: плажни спортове, фрисби, плажен волейбол, пикник на плажа, каяк, джет ски, сърфинг, риболов и още много други.

 

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени