Oink
Най-предпочитаните фитнес зали и спортни клубове в Пловдив

Най-предпочитаните фитнес зали и спортни клубове в Пловдив

За всички, които искат да изглеждат добре и да бъдат здрави, представяме най-добрите фитнеси и спортни клубове с най-добрите спортни треньори в Пловдив.

 

Тренировките във фитнес зали

 

фитнес зала пловдив

 

За начинаещи заниманията във фитнеса може да изглеждат скучни, монотонни и твърде трудни, но след седмица тренировки мнението се променя. Упражненията във фитнеса имат много ползи за здравето. Например, намаляват риска от сърдечно-съдови и други заболявания. Тези пък, които искат да свалят килограми, е хубаво да съчетаят своите тренировки с умерено кардио за оптимални резултати. Също така, не бива да забравяме за силовите натоварвания, чиято цел е увеличаване на мускулния обем (хипертрофия).

 

Обикновено една тренировка в зала протича в следните стъпки:

 

Загрявка. Ако не искате да си навлечете някоя неприятнa контузия и искате да извлечете максималното от вашето тяло, то заграявката е задължителен елемент от вашата тренировка. Не я подценявайте.

 

Натоварване на основните муслкулни групи. Ред е на основната част която включва натоварване на големите мускулни групи като гръб, крака и гърди. Най-често се използва техниката от между 8 и 12 повторения на серия като това може да варира според вашите цели и предпочитания.

 

Натоварване на малките мускулни групи. Тук обикновено се правят по-малко упражнения и като цяло обемът е по-малък сравнение с големите.

 

Корем. Не е задължителен, но ако го правите то е хубаво да го вместите някъде тук.

 

Кардио. Препоръчително е ако сте решили да правите кардио, то да е в края на вашата тренировка. В противен случай рискувате да започнете да губите мускулна маса вместо подкожни мазнини поради занижените глигогенови депа.

 

Разтягане. За консолидиране на резултата, разтягането е идеално след тренировка. Прави мускулите по-еластични, позволява ви да облекчите спазмите, ако внезапно някои области са били пренапрегнати, подобрява функционирането на ставите.

 

За да бъде ефективна тренировъчната програма във фитнеса за отслабване, трябва да продължи един час или повече, да се включват до 5 повторения на всяко упражнение. На първите етапи е по-добре да работите с всички мускули наведнъж, като наблягате на всяка област, а след това, когато тялото е вече подготвено, отделно с проблемните зони - седалището, бедрата, корема, гърба. Има много фитнеси в България, където можете да получите помощ от професионалист.

 

Групови тренировки в Пловдив

 

Класовете в група са най-достъпният, интересен и ефективен начин да влезете във форма. Груповото обучение дава допълнителен стимул за усъвършенстване в избраната посока. Треньорът ви зарежда с позитив, следи за правилното изпълнение на упражненията и поддържа мотивационен тонус.

 

Фитнес треньор в Пловдив

 

Една от основните причини да работите с личен треньор е, че той може да ви научи на всички аспекти на здравето, фитнеса и тренировките. Знанието е сила и когато става въпрос за вашите фитнес цели, получаването на правилната представа за това какво е необходимо за постигането на тези цели е невероятно овластяващо. Възможността да се свържете с фитнес професионалист с всякакви въпроси, които имате, вместо да търсите информация в Google сами, може да предостави подробни и персонализирани отговори, които да ви помогнат да успеете.

 

Топ фитнес зали в Пловдив

 

фитнес зали пловдив

 

Нека да разгледаме по-подробно най-добрите фитнес зали в Пловдив.

 

Фитнес комплекс Сила

 

Комплексът предлага високо технологични и модерни бягащи пътеки, велоергометри, крос и гребни тренажори, както и спининг колела. Бонус за комплекса е, че е единственият фитнес, който разполага с детския кът. На територията на комплекса се намират още басейн, СПА и добре зареден бар.

 

Pulse Fitness & Spa Plovdiv

 

Pulse Fitness & Spa PLOVDIV предлага на своите клиенти фитнес зала с кардио и силови зони, оборудвани с модерни спортни и фитнес аксесоари на най-престижните марки. Тук ще намерите още спа център, Spinning зала, Kangoo Jumps зала. За клиентите на обекта има осигурен голям безплатен паркинг.

 

Фитнес Атлетик

 

Фитнес Атлетик е една от най-големите вериги фитнеси в България. Разполага със зони за здравни и фитнес тренировки със силови упражнения и кардио оборудване. Тук ще получите всички необходими условия и ресурси за здравословен и активен начин на живот.

 

Нитро Фитнес Клуб

 

Nitro Fitness ви предлага удобството на просторна фитнес зала, както и най-добрите професионални фитнес уреди – Precor Icarian и кардио Life Fitness. В залата за аеробика работят най-добрите инструктори, за да ви осигурят пълноценна тренировка и добро настроение. Nitro Fitness организира групови тренировки по салса, каланетика, зумба, степ-фит и др. Можете да се възползвате и от солариума или сауната с които разполагат.

 

Hammer Gym Center

 

Намира се в кв. Христо Смирненски като тук ще намерите всичко необходимо за силов трибой - калибрирани тежести, squat rack-ве, богат избор от лостове,  колани, фитили и добавки. Фитнесът предлага и зони за провеждане на кондиционни тренировки и групови занимания с различна интензивност – пилатес, йога, лечебна физкултура, аеробика, денс фитнес, кросфит.

 

Total Sport Fitness & Squash

 

Total Sport Fitness & Squash предлага услугите на сертифицирани инструктори, рехабилитатори, кинезитерапевти и диетолози. В клуба можете да избирате между скуош, фитнес, йога, пилатес, пилатес-рехабилитация, функционални и кръгови тренировки, Body Fit, Tabata, HIIT, спининг.

 

X FIT CLUB

 

XFIT е много повече от спортен клуб. Това е бутиковото място за групови тренировки в гр. Пловдив, което обединява в себе си разнообразие от дисциплини.  Тук можете да тренирате  високоинтензивни тренировки като Tabata&HIIT, функционални тренировки, пилатес, функционален бодибилдинг, Metabolic workout, Кикбокс, Savate Boxing, зумба, каланетика, тенис на маса и други.

 

ЛейдиФит- Дамски Фитнес

 

ЛейдиФит- Дамски Фитнес ви предлага тренировки с уреди, създадени специално за женското тяло. Можете винаги да разчитате на пълноценна тренировка под ръководството на треньор.

 

PowerFit Plovdiv

 

PowerFit Plovdiv разполага с над 700 кв. метра площ на закрито, предлага и просторна външна част, подходяща за джогинг и други занимания. Тренирайте както ви харесва - в групови занимания или индивидуални тренировки.

 

West Gym Plovdiv

 

West Gym Plovdiv е нов модерен фитнес за всеки, който иска да поддържа добра физическа форма. Нови, модерни уреди, приятна атмосфера – всичко това е на ваше разположение. Фитнесът разполага с безплатен паркинг до 2 часа за своите клиенти и възможност за работа с квалифицирани и опитни треньори.

 

Как да изберем правилната фитнес зала?

 

фитнес пловдив

 

Когато избирате фитнес зала, има само две точки, от които трябва да се ръководите: дом и работа. Фитнесът трябва да е на пешеходно разстояние от тях, дори и да пътувате с кола. Колкото по-близо, толкова повече са шансовете да ходите редовно там.

 

Фитнес зала, до която се стига само с кола, не е оптимален избор, дори и да е изгодна финансово. Може да попаднете в задръствания или да няма близък безплатен паркинг. Затова е важно да можете да отидете пеша до фитнеса от дома или от работа.

 

Простата житейска истина е, че ако ви е неудобно да стигнете до фитнеса, то няма да сте постоянни и с времето ще се откажете..

Идеалната зала е зала точно до вашия дом. Дългият път до залата е възможно да се окаже пречка.

 

Услуги, оборудване и зали

 

Обикновено във повечето фитнес зали има три зони: кардио зона, зона за силови тренировки и зона за свободни занимания – бокс, лека атлетика и кросфит. Има и фитнеси в България за групово обучение: това са отделни зони с прегради и врати, защото по време на групови занятия там звучи музика.

 

В кардио зоната трябва да има много бягащи пътеки, велотренажори, степери и други уреди за за укрепване на сърцето и дихателната система. Един човек заема всеки от тези симулатори за  15-30 минути , така че е по-добре, когато има много „места“ в кардио зоната. Ако са малко, а в залата има много хора, ще има вечна опашка.

 

Бягащите пътеки и велотренажорите са най-скъпите покупки за фитнес залата, затова някои собственици запълват пространството с по-евтини машини за тренировка с тежести. 

 

Зоната за силови тренировки трябва да включва машини за крака, гръб, корем, гърди, рамене и ръце.

 

В свободната зона обърнете внимание на пода: ако правите кросфит или работите със свободни тежести, на пода следва да има еластични гумени блокове. 

 

Персоналното обучение  е наистина полезна услуга, особено за начинаещи. Най-вероятно няма да е необходимо постоянно да тренирате с треньор, но е важно да имате тази възможност.

 

Ако току-що започвате да ходите на фитнес, изберете фитнес клуб със стандартен набор от услуги. Обучителите са еднакви навсякъде. Груповите тренировки също имат стандартен набор, а наличието или отсъствието на зона за релаксация в клуба няма да повлияе на спортните резултати. Местоположението и чистотата са много по-важни от всичко останало.

 

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени