Oink
Кои са най-добрите аквапаркове в България и защо да ги посетим?

Кои са най-добрите аквапаркове в България и защо да ги посетим?

Лятото по българското Черноморие се е превърнало в синоним на прекрасни плажове, синя вода, плуване, игри на плажа, практикуване на водни спортове, слънчеви бани - всички тези дейности са примамливи както за българите, така и за туристите. Но някои, особено по-младите, търсят още повече забавления във водата, още по-вълнуващи приключения, а това което може да им го даде са аквапарковете в България. Най-добрите се намират в Албена, Несебър, Слънчев бряг, Поморие, Златни пясъци, Свети Влас и Дюни.

 

Перфектни, за да направят децата щастливи и заети през целия ден, аквапарковете предлагат и на възрастните възможността да се забавляват или просто да се отпуснат край басейна и да се наслаждават на слънцето. Единственото сигурно нещо е, че всеки от изброените по-долу водни паркове предлага уникално преживяване и всички те разполагат с безкрайни възможности за занимания, за да задоволят нуждите на всеки и да гарантират приятни емоции на цялото семейство.

Аквапарковете по българското Черноморие

 

aquapark

 

Вярно е, че посещението във воден парк не е толкова образователно, но пък е гарантирано забавление за цялото семейство. Малчуганите могат да крещят с глас, без да се страхуват, че някой ще бъде обезпокоен. Възрастните престават да бъдат възрастни и се оказват в детско щастие! 

Освен това онези членове на семейството, които са търсачи на силни усещания, със сигурност ще се забавляват на най-екстремните пързалки. В същото време тези, които са по-спокойни, могат да се отпуснат мързело край басейна и да се наслаждават на слънцето.

 

Кои са най-добрите аквапаркове, които си струва да посетите?

 

aquapark

 

Елементът на водата е силно изразен по българското Черноморие и местните жители се възползват от него. Поради тази причина, щом посетите Черно море, ще откриете много водни паркове.  

Тук ще ви разкажем за най-добрите аквапаркове в България: Аквапарк Несебър, Екшън аквапарк в Слънчев бряг, Аквапарк Аквамания в Албена, Сънсет Аквапарк Поморие, Акваполис в Златни пясъци, Аквапарк Атлантида в Свети Влас, Аквапарк Дюни. Смятаме, че всички изброени си заслужава да бъдат посетени. Ах, какво бихме дали, за да сме малки деца, които се спускат по водните пързалки!

 

Аквапарк Несебър

 

Всеки милиметър в “Аквапарк Несебър” е проектиран и изработен в съответствие с най-високите стандарти за безопасност, с мисъл и внимание към най-малкия детайл, за да ви вдъхнови да се впуснете в незабравим вихър от емоции - от прилив на адреналин до пълна релаксация.

Тук, сред красиви оазиси от естествена зеленина, ще откриете невероятно разнообразие от пързалки, басейни, реки и безкрайни възможности. Можете да се отпуснете, да се уедините в някоя беседка, да се насладите на вкусна храна или да станете част от незабравимо събитие.

 

Екшън аквапарк в Слънчев бряг

 

Action Aquapark е тематичен воден парк, разположен в западната част на курорта Слънчев бряг. Той е първият аквапарк в България и гордо носи името "Екшън", защото тук няма как да скучаете. От 2003 г. насам Екшън Аквапарк е изминал дълъг път и се е превърнал в най-отличителната лятна атракция в района на Слънчев бряг и Несебър.

 

В него може да намерите всичко. Паркът е изграден на площ от 36 000 кв. м, където има повече от 30 водни атракции, тематични барове и ресторанти и всичко това е заобиколено от красиви тропически палми и средиземноморски храсти. Дървени мостове покриват дългата 330 метра мързелива река, гейзери и фонтани обграждат спокойните зони за слънчеви бани, разходки и релаксация.

 

Аквапарк Аквамания в Албена

 

Насладете се на ден, изпълнен с водни забавления и адреналин в Aquamania, класиран на 8-мо място в класацията на TripAdvisor в Европа. Пълно с разнообразни атракции за всички възрасти, Аквамания е истинска водна вълшебна земя, която се простира на площ, равна на пет футболни игрища. 

 

Проектиран и построен от "ARCHEON Architects and Engineers", паркът е оборудван с пързалки от ProSlide - канадският лидер в производството на водни забавления. Това е свят на приключения, забавления и незабравими емоции!

 

Сънсет Аквапарк Поморие

 

Аквапарк "Сънсет" Поморие е топ дестинация за летни водни атракции и незабравими емоции. Един от най-модерните и красиви увеселителни паркове в България, в който се намират 32 водни пързалки. Аквапаркът е лесно достъпен, разположен само на 150 метра от 5-звездния комплекс Сънсет Ризорт, на входа на град Поморие.

 

Аквапарк Сънсет Поморие е остров на завладяващи и вълнуващи емоции, които можете да преоткривате отново и отново. Тук радостта винаги е гарантирана, а възможностите за забавление са многобройни и вдъхновяващи. Заредете се с енергия и започнете едно незабравимо лятно приключение, което ще се помни дълго след това!

 

Акваполис в Златни пясъци

 

Един ден не ви е достатъчен, за да се забавлявате в аквапарка Aquapolis. Разположен в северозападната част на курорта Златни пясъци, красивият аквапарк е изграден в уникален мавритански и медитерански архитектурен стил.

Разположен сред живописната природа на Златни пясъци, зад зелените гори и посрещайки летния бриз, аквапарк Акваполис е уникално място за забавление и релаксация.

 

Създаден на площ от 40 000 кв. м, той съчетава естествената паркова среда с редица изкуствено създадени елементи - басейни, водни пързалки, джакузи, фонтани и водопади, древни кули и руини.

 

Аквапарк Атлантида в Свети Влас

 

Това е един от най-старите водни паркове в България и се намира на входа на комплекс “Елените”. Аквапарк Атлантида е на повече от 15 години и се слави със страхотно семейно изживяване, разполага с няколко пързалки и басейна, които осигуряват гарантирано забавление на децата. В близост до него се намира невероятният плаж на комплекс “Елените”, както и страхотни ресторанти и барове.

 

Аквапарк Дюни

 

Аквапарк Дюни е част от Duni Royal Resort. Богат на пързалки, с висок стандарт на сигурност и изключително любезен персонал, това е един най-добрите аквапаркове по южното Черноморие. Разположен на брега на морето, хотелът предлага прекрасна панорамна гледка и спокойствие, нарушено единствено от шума на вълните. С луксозния си интериор той е идеалното място за вашата почивка. 

 

В основния ресторант можете да се насладите на кулинарни шедьоври от различни краища на света, гениално приготвени от майстори готвачи. За доброто ви тонизиране има фитнес зала, закрит басейн, сауна и парна баня. Можете да поглезите сетивата си в СПА центъра или да се отпуснете с напитка в ръка на открития басейн.

 

Какви други спортни развлечения може да намерите в Oink?

 

aquapark

 

Други спортни развлечения, които може да намерите в Oink.bg са боулинг, плувни спортове, лов и риболов, тренировки за деца и фитнес. Нашата мисия е да ви предложим най-добрата информация за спортните обекти, които ви интересуват по райони и интереси.

 

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени