Oink
5 съвета как да намерим правилните брокер и агенция за недвижими имоти

Недвижими имоти

29 Август 2023

Сподели

5 съвета как да намерим правилните брокер и агенция за недвижими имоти

Сделките с недвижими имоти винаги са придружени от определени рискове. За да ги минимизирате, да спечелите след сделката и като цяло сделката да се осъществи, ви трябва добър брокер, тъй като повечето сделки с недвижими имоти се основават на такива правни тънкости, за които много граждани само са чували, но нямат точна представа за това как работят, какво означават и какви последствия е изпълнено с тяхното невежество. Това често се използва от измамници, когато собствениците, например на апартамент, се опитват да сключат сделка сами.

 

В надеждната агенция за недвижими имоти професионалистите ще вземат предвид всички нюанси и ще поверят случая на компетентен специалист.

 

Как да намерим правилните брокер и агенция за недвижими имоти

 

агенция за недвижими имоти

 

Има много компании, които предлагат своите професионални умения и съдействие при сделки с недвижими имоти. Разбира се, това прави избора по-труден, отколкото лесен, тъй като винаги е трудно да се ориентирате в голям брой оферти. Освен това е по-лесно и по-бързо винаги да избирате агенцията, която е най-широко рекламирана в последно време, а не да губите време в търсене и задълбочаване в спецификата на професионалните дейности на всяка отделна компания.

 

Най-често клиентът, който се нуждае от услугите на агенция за недвижими имоти, не знае точно как да избере компетентен брокер и се ръководи предимно от цената на услугите за недвижими имоти. Има обаче по-значими показатели за качеството на дейността и ако сте запознати с тях няма да се притеснявате как да изберете правилно агенция за недвижими имоти.

 

Разбиране на вашите нужди и предпочитания

 

Едно от най-важните условия при избор брокер на недвижими имоти е той да отговаря напълно на вашите конкретни нужди.

 

Важен показател за надеждна и професионална агенция е списъкът с услуги. Обхватът на услугите на сериозна агенция за недвижими имоти включва не само покупка и продажба на апартамент, но и отдаване под наем на жилища от различни категории, включително чуждестранни, както и проверка на историята на недвижимите имоти на вторичния пазар.  

 

Уточняване на бюджета и предпочитаните райони

 

Значителният период на присъствие на пазара показва надеждността на дадена агенция за недвижими имоти, но не и да е пряко отражение на професионализма на нейните служители. Феноменът „текучество на персонал” може да се наблюдава навсякъде и агенциите за недвижими имоти не правят изключение. Ето защо по време на лична среща с брокера е необходимо да се обърне внимание на всичко. Включително на външния вид на брокера, маниери и способност да използва професионални фрази в речта.

 

Добрият брокер трябва да вдъхва доверие на клиента, да предоставя услугите си качествено и на високо ниво. Той ще уточни изискванията на клиента, както и неговият бюджет и на тази база ще предложи оферти, които биха го удовлетворили напълно.

 

Определяне на вида имот, който търсите

 

В това отношение агенцията за недвижими имоти също може да ви окаже съдействие с компетентни съвети. Ако вие самите не сте особено наясно от какъв имот точно се нуждаете, може да го обсъдите с професионалистите и заедно да стигнете до най-правилното решение.

 

Изследване на репутацията на брокера или агенцията

 

Сериозната агенция за недвижими имоти с добра репутация и значителен период на практическа дейност. Също така, той разполага със съответните документи. Те гарантират високото качество на предоставяните услуги. Различните дипломи и сертификати не само допринасят за повишаване на престижа на компанията, но и предоставят на клиентите допълнителни гаранции за безопасност и качество.

 

Четене на отзиви и препоръки онлайн

 

За да проверите надеждността на агенцията за недвижими имоти, която сте избрали, може да погледнете какви отзиви има за нея в интернет. Четете внимателно и веднага ще се ориентирате кои са истински, писани от реални клиенти. Това също е добър начин да получите потвърждение, че сте направили правилния избор на професионалист.

 

Комуникация и прозрачност

 

В една надеждна агенция за недвижими имоти няма скрити такси, нито скрити условия. Договорът, който ще сключите, трябва да е напълно прозрачен. Ако имате някакви въпроси относно текстовете, следва да попитате своевременно.

 

Познание на цените и тенденциите в определен район

 

Една от важните причини да наемете професионалисти при покупка или продажба на имот е, че те са запознати отлично както с моментните цени, така и с тенденциите. По този начин агенцията за недвижими имоти ще ви ориентира най-добре кой имот е изгоден в момента, както и дали тенденцията е към покачване на неговата цена. Това е важно условие за сключване на добра сделка.

 

Кои са най-желаните агенции за недвижими имоти?

 

агенция недвижими имоти

 

Нека да се спрем на някои от най-предпочитаните агенции за недвижими имоти.

 

АДРЕС

 

Създадена през 1993 година, АДРЕС Недвижими имоти АД предлага професионални услуги в най-голямата мрежа офиси на територията на цялата страна, в които работят над 500 професионално обучени консултанти. Можете да разчитате на компетентност и коректност.

 

Хоум Ту Ю

 

Home2U заема лидерска позиция във всички сегменти на бизнеса с недвижими имоти. Развива брокерска, инвестиционна, строителна и хотелиерска дейност. Слави се с новаторско отношение към бизнеса и има зад гърба си огромен брой доволни клиенти.

 

Имотека

 

ИМОТЕКА е известна с това, че за първи път въвежда на пазара персонализирана услуга за клиенти, базирана на изкуствен интелект. Този подход рационализира и подобрява ефективността на сделките с недвижими имоти, защото на клиента се предлага само и единствено това, което търси.

 

Unique Estates

 

Unique Estates е сред членовете на най-голяма международна мрежа за имоти Leading Real Estate Companies of the World за водещи компании за имоти по света, където са представени над 50 000 забележителни домове. Брандът е признат като луксозен стандарт за отлични постижения.

 

LUXIMMO

 

LUXIMMO е първата българска агенция, предлагаща луксозни имоти от най-високо качество и в чужбина, както и професионално обслужване на местно ниво от над 20 офиса  в България и няколко партньорски офиси в Русия, Гърция, Австрия, Германия, Испания, Италия, Дубай и много други.

 

Arco Real Estate

 

ARCO REAL ESTATE  оперира в България от 2006 г. и предлага широка гама от брокерски, оценителски и консултантски услуги на пазара. Агенцията съдейства в целия процес по покупка или продажба на недвижими имоти.

 

Как да изберем правилния брокер за недвижими имоти?

 

агенции за недвижими имоти

 

Не трябва да сключвате споразумение с брокер, ако той обещава лесно да разреши всякакви проблеми с недвижими имоти. В тази област има доста специфични области, всяка от които се характеризира с определени характеристики и дори специалист от високо ниво не може еднакво успешно да разбере всички тях. 

 

Един от най-важните етапи, който влияе при избора на агенция за недвижими имоти, е преценка на договора. Всеки отделен случай с недвижими имоти се характеризира с редица специфични нюанси, които трябва да бъдат посочени в документа. Тоест стандартният договор трябва да бъде съобразен с особеностите на случая и желанията на клиента. И също така ясно да посочва размера на комисионната.

 

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени