Oink
Защо да изберете къща за гости вместо хотел? Кои са едни от най-посещаваните къщи в България?

Хотели и пътуване

07 Август 2023

Сподели

Защо да изберете къща за гости вместо хотел? Кои са едни от най-посещаваните къщи в България?

Когато избират между къща за гости или хотел, много туристи се ръководят предимно от въпроса за цената. Предимството на частната къща за гости е, че дори в разгара на туристическия сезон, можете евтино да наемете стая с всички удобства, а големите компании могат да наемат цели вили. Но ниската цена на нощувката далеч не е единственото предимство в случая. Не всеки харесва да релаксира в шумни и претъпкани хотели насред оживени улици.

Ако искате да избягате от шума и суетата на големия град, къщата за гости е най-добрият вариант. В нея можете да се наслаждавате на тишината и естествената красота по цял ден. Неслучайно настаняването в частна къща е много популярно сред семейства с малки деца - малчуганите могат да играят в околностите на къщата и да се разхождат в тихи живописни места.

Нека разгледаме кои са най-посещаваните самостоятелни къщи за гости в България.

Пътуване из България. Предимствата на къщата за гости пред хотела

къща за гости

 

Къщата за гости има редица характеристики, които правят условията за престой в нея в много отношения подобни на домашните. Обикновено говорим за частни вили. Собствениците отдават стаи или цялата къща под наем. Много често самите те живеят в същата къща, но на отделен етаж.

По отношение на нивото на обслужване и качеството на предоставяните туристически услуги съвременните бутикови къщи за гости не отстъпват на хотелите, а в някои случаи дори ги надминават.

Кои са най-добрите къщи за гости из България?

къща за гости

 

В България има много популярни къщи под наем, нашумели със своето гостоприемство и удобства.

Вила Салтанат 41, Варна

Тази чудесна къща за гости се намира в центъра на град Варна, в самата Морска градина. Ако искате да се печете на брега на морето, ще е необходимо да изминете само няколкостотин метра пеша. Вила Салтанат 41 предлага на своите гости стаи със самостоятелен санитарен възел, модерен телевизор с плосък екран и множество сателитни канали. Ако предпочитате басейн, вместо плажа, къщата за гости разполага и с такъв. Паркингът е безплатен, както и Wi-Fi интернетът в цялата сграда.

Къща за гости “Стария Пловдив”, Пловдив

Къща за гости “Стария Пловдив” се намира в Стария град на Пловдив и предлага пълно удобство на своите гости – обзаведени помещения със санитарен възел, а някои от стаите разполагат с тераса с изглед към градината. Има безплатен WiFi, градина и безплатен частен паркинг за гостите.

Esterra Vini & Pool, Перущица

Къщи Естера Вини са общо четири на брой и предлагат по 3 двойни стаи, веранда, тераси, безплатен паркинг и Wi-Fi. Летният бар край открития басейн ще ви допадне много. Тук можете да се насладите на освежаващи напитки сред тишина и спокойствие.

Керемидчиева къща, Сандански

Прекрасната къща за гости “Керемедчиева къща” е страхотен избор за всеки, който иска да си прекара добре на атрактивни цени. Разположена на 2 километра от комплекса „Винарска изба „Синтика“, къщата предлага на своите гости тихи и уютни стаи с хладилник и климатик, апартаменти с отделна всекидневна и балкон. За любителите на традициите е предвиден ресторант в ретро стил с камина.

Twin House, Огняново

Туин Хаус Огняново предлага удобни стаи, общо 12 на брой, са оборудвани с мини бар, кафе машина и диван. Ако сте дошли на почивка с децата, на ваше разположение са детски площадки стаи за игра. Можете да разчитате и на безплатен Wi-Fi. Паркинг за гости не се предоставя.

Guest House Epochs since 1871, Лясковец

В къща за гости “House Epochs since 1871” веднага ще се почувствате като у дома си. Районът е тих и спокоен, стаите разполагат с микровълнова фурна, хладилник и необходимите прибори за готвене. Външният басейн е друга атракция, на която можете да се насладите в горещите летни дни. А ако предпочитате активна почивка, може да се включите в дисциплини като конна езда, катерене, риболов и други.

Къща за гости Гиле, Велико Търново

Къща за гости Гиле ще ви грабне с прекрасната си гледка към планината. Стаите са много комфортни, като почти всички разполагат със собствен санитарен възел. Можете да се изтегнете удобно пред телевизора с плосък екран, без да се тревожите от горещините, тъй като къщата е оборудвана с климатик. В близост до къщата за гости се намира Археологическият музей в града.

Guest House Balchik Hills, Балчик

Guest House Balchik Hills се намира на 3 км. от Балчик. Стаите са 6 на брой, комфортни, със санитарен възел и прекрасна гледка към морската шир. Всяка стая предлага и сейф за съхранение на лаптоп и лични вещи. Има безплатен Wi-Fi и паркинг.

Харабийски Кът, с.Чифлик

Разположена на метри от река Бели Осъм, къща за гости Харабийски Кът е разположена в живописно кътче, предлагащо спокойствие и комфорт. Стаите са 9 на брой, като всяка една разполага със собствен санитарен възел. Може да се насладите и на топлия минерален басейн с температура на водата 40 градуса.

Вилен комплекс Дарибел, Сапарева баня

Във Вилен Комплекс Дарибел може да се възползвате от настаняване в 4 отделни къщи под наем, всяка от които разполага с два апартамента, напълно отделени един от друг. Тиха веранда, стаи със самостоятелни бани, чудесно обзавеждане и разбира се, телевизор с плосък екран – това са само част от удобствата, които къщата за гости предлага. Има и открит басейн с топла минерална вода, а ако сте запалени по спорта, може да играете тенис на маса и други интересни игри.

Какви други туристически предложения може да намерите в OINK?

къща за гости

 

Ако си падате по екстремните спортове, може да опитате катерене, а любителите на конната езда също няма да бъдат разочаровани.

 

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени