Oink
Топ 7 на най-предпочитаните къмпинги в България за лято 2023

Топ 7 на най-предпочитаните къмпинги в България за лято 2023

Добре дошли в статията, която ще ви запознае с топ 7 на най-предпочитаните къмпинги в България за лято 2023. Ако сте любител на приключенията сред природата и обичате да прекарвате време на свеж въздух, тези къмпинги са идеалният избор за вашия отдих. 
В продължение на години България и родното Черноморие се радват на популярност като дестинация за къмпинг, предлагайки разнообразни и красиви места за настаняване.

Къмпингите на българското Черноморие

къмпинг градина

 

Къмпингите на българското Черноморие са известни с прекрасните си плажове, кристално чистото море и изобилието от слънце. Къмпингите в този район предлагат уникална възможност да се насладите на морски приключения и спокойствие в същото време.

 

Къмпингите на българското Черноморие представляват идеалната комбинация от плажове със златист пясък, синьо море и прекрасни природни пейзажи. Те привличат хиляди туристи, които търсят спокойствие, активен отдих и близост до природата. Българското Черноморие е непреходно място за влюбване в къмпинга и изживяването на истинска лятна приказка.

Кои са най-добрите къмпинги на морето?

къмпинг на морето

 

В следващите редове ще ви представим седем от най-популярните къмпинги в този район: Къмпинг Градина, Къмпинг Силистар, Къмпинг Смокиня, Laguna Camping & Villas resort, Къмпинг Китен, Offshore Camp и Къмпинг Каваците.

Къмпинг Градина

Добре дошли в един от най-добрите къмпинги в България. Заобиколен от слънце и море, с директен достъп до великолепния пясъчен залив, къмпинг Градина предлага на своите гости спокойни дни на открито и закрито.

 

В невероятните бунгала на къмпинга ще намерите просторна спалня с голямо легло и френски прозорци. Има също така отделна дневна и трапезария, както и елегантна баня. Интериорът е успокояващ в меки, земни тонове в унисон с плажната атмосфера и в хармония с вътрешната и външната естетика на всяко бунгало.

 

Всяко бунгало разполага с два шезлонга и чадър на плажа в близост до водата. Отпуснете се край вълните в мрежест хамак или просто скочете в морето, когато пожелаете, докато вдишвате тишината на нашия романтичен и спокоен къмпинг. Прегърнете слънцето, солта и морето в къмпинг “Градина”.

Къмпинг Силистар

Къмпинг Силистар е най-южният морски къмпинг в България. Намира се в Природен парк Странджа - там, където планината се допира до морето. До къмпинга води черен път с дължина 500 м от главния път Бургас-Резово. Плажът Силистар е на 5 минути пеша от къмпинга.

 

Намира се в защитена местност и почивката ви там ще бъде в пълна хармония с природата: шумът е ограничен, достъпът до електричество е само вечер, няма масивни сгради.

 

Има дървени беседки, зона за барбекю и голяма слънчева поляна за игра на волейбол или бадминтон. Баните и тоалетните са чисто нови, топлата вода е на разположение денонощно. Генераторът на електроенергия работи между 8 и 12 часа. Поради отдалечеността на къмпинга от населени места и магазини гостите имат на разположение общи хладилници, в които могат да съхраняват храната и напитките си.

 

Къмпинг Смокиня

Избягайте от рутината и намерете свободата в рядката и вдъхновяваща атмосфера на къмпинг Смокиня. Паркирайте караваната си и останете при нас през цялото лято. Отпуснете се под големия си навес директно на пясъка, докато "работите от плажа" или просто се забавлявате.

 

Открийте мрежестите хамаци, окачени из целия къмпинг в близост до пенливата вода и пясъка, които заобикалят вашия летен дом, и се насладете на хубава книга и освежаваща напитка.

Laguna Camping & Villas resort 

Курортът Laguna Camping & Villas се намира в провинцията, сред широколистни дървета, в непосредствена близост до морския бряг. Основан през 1996 г., курортът разполага със специални места за каравани, палатки и вили.

 

Може да се възползвате от удобни апартаменти и вили с двойни стаи. Всяка вила е оборудвана с климатик, хладилник, кабелна телевизия и интернет. Вилните апартаменти се състоят от хол, спалня и баня с тоалетна. Във всекидневната е на разположение разтегателен диван. Във вилата могат да се настанят 4 души. Двустайните вили са оборудвани с климатик, хладилник, кабелна телевизия, интернет и баня с тоалетна.

Къмпинг Китен

Къмпингът Китен е перфектното място за лятна почивка на Южното Черноморие. Този къмпинг привлича почитатели на морските приключения. Само на няколко стъпки от къмпинга се простира прекрасният плаж на залива Атлиман, който е известен със своите златисти пясъци и топла, кристална вода. 

 

Предлагайки прохлада и уют, заливът е заобиколен от гориста растителност, което придава на мястото специален чар. Тук можете да се насладите на безгрижни плажни дни, далеч от вълнението на градския живот.

Offshore Camp

Offshore Camp е разположен между градовете Черноморец и Созопол, в залива на курорта Градина, сгушен в боровата гора, на 3 минути пеша от плажа. На разположение на гостите са удобства като палатки под наем, места за собствени палатки, кемпери и каравани, баня и тоалетна, кухня с хладилник, маси и пейки, камина за свободно ползване и др.

Къмпинг Каваците

Къмпинг "Каваците" се намира на 1 км от град Созопол. Тук ще откриете истинския смисъл на вашата лятна ваканция! Професионална грижа за обектите на къмпинга с голяма отдаденост и поддържка на всяка част до последния детайл - плажа, бунгалата, хотела и уютните заведения за хранене на брега. Когато пристигнете тук, ще ви посрещне красива гора от тополи. На турски език тя означава "кавак" и оттук идва и името на къмпинга.

 

Основната цел е да се запази уникалната близост на Каваците с природата. В двата края на бреговата линия има морски скали, подходящи за подводно гмуркане. Районът на курорта включва и резервата "Пясъчна лилия", където растението расте в дивата природа.

 

Какви други места за отсядане на морето може да намерите в Oink?

къмпинг

 

Освен къмпингите, на Черно море има и други варианти за отсядане, които могат да задоволят различни предпочитания и бюджети. Ето няколко от тях, които може да намерите в Oink: хотели, апартаменти и студиа, пансиони, хостели или частни домове.

 

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени