Oink
Кои са най-добрите неврохирурзи в България? На кого да се доверите?

Кои са най-добрите неврохирурзи в България? На кого да се доверите?

Неврохирургията е медицинска специалност, посветена на диагностиката и лечението на различни заболявания и нарушения, свързани с нервната система. 

Видове неврохирурзи

неврохирурзи

 

Тази област на медицината включва разнообразни видове неврохирургични процедури, които се извършват с цел подобряване на функциите и качеството на живот на пациентите. Някои от основните видове неврохирурзи са: мозъчен, детски и гръбначен.

Мозъчен неврохирург

Мозъчният неврохирург е специалист с високо специализирани умения в областта на неврохирургията, насочени към диагностицирането и лечението на различни заболявания и нарушения в мозъка. Този вид лекар извършва сложни процедури, като хирургия за премахване на мозъчни тумори, лечение на състояния като инсулти и травматични наранявания на мозъка, както и процедури за подобряване на неврологични функции.

 

Мозъчният неврохирург разполага с навигационни и изображения на високо резолюция, които му помагат да точно локализира проблемите в мозъка и да извърши прецизни хирургични вмешателства. Той работи в тясно сътрудничество с екип от други специалисти, включително невролози, рентгенолози и анестезиолози, за да осигури най-доброто възстановяване и грижа за пациента.

 

Мозъчният неврохирург изиграва ключова роля в променянето на живота на пациентите, като им помага да се справят с множество мозъчни състояния и нарушения и подобряват качеството на своя живот чрез иновативни техники и технологии.

Детски неврохирург

Детският неврохирург е специалист, който се занимава с диагностицирането и лечението на неврологични проблеми и нарушения, свързани с нервната система на деца и новородени. Този вид лекар е високо специализиран в областта на педиатричната неврохирургия и извършва процедури, които са специално насочени към младите пациенти.

 

Детският неврохирург се занимава с лечението на различни състояния като вродени мозъчни аномалии, хидроцефалус (разширение на мозъчните камери), тумори на мозъка, епилепсия и други неврологични болести и повреди. Той разполага със специализирани умения и опит, които са необходими, за да се гарантира най-доброто възстановяване и грижа за децата.

Гръбначен неврохирург

Гръбначният неврохирург е медицински специалист, специализиран в диагностицирането и лечението на заболявания и увреждания, свързани с гръбначния стълб. Този вид лекар извършва хирургични процедури, насочени към възстановяването на нормалната функция и структура на гръбначния стълб, както и облекчаването на болка и симптоми при пациентите.

 

Гръбначният неврохирург се занимава с различни състояния, включително херниации на диска, стеноза на гръбначния канал, състояния, свързани с дегенеративни изменения в гръбначния стълб, вродени аномалии и травматични наранявания. Той разполага със специализирани техники и инструменти, за да осигури точни и ефективни процедури.

 

Работата на гръбначния неврохирург има голямо значение за подобряването на мобилността и качеството на живот на пациентите, които страдат от гръбначни проблеми. Този вид специалист съчетава медицинския и хирургически опит, за да предостави грижа и облекчение на хора със заболявания на гръбначния стълб.

Кои са най-добрите родни неврохирурзи, на които може да се доверите?

неврохирург

 

проф. д-р Николай Габровски

 

Проф. Д-р Николай Габровски е един от най-добрите български лекар, специализирани в неврохирургията. Той завършва в Медицинска Академия гр. София през 1996 година, след това работи като лекар в Неврореанимацията на УМБАЛ "Царица Йоанна". През 2011 г. започва да ръководи Клиниката по неврохирургия на Университетска болница "Пирогов". През 2014 г. защитава "Професор" по неврохирургия, като многократно е специализирал във Франция, Белгия и Германия. 

 

доц. Красимир Минкин

 

Доц. д-р Красимир Минкин е ръководител на Референтния център по функционална и епилептична хирургия към УМБАЛ “Св. Иван Рилски”. Той е отдал живота си на един от най-комплексните дялове в медицината – неврохирургията. Оперирал е стотици, ако не и хиляди мозъци през последните десет години.

Доц. Димитър Харитонов

 

Доц. Димитър Харитонов е учил в Медицинския университет „Проф. Д-р П. Стоянов“ Варна, където завършва през 1996 г. След това, през 2002 г., придобива специалност по неврохирургия. През 2011 г. става магистър по мениджмънт на здравеопазването в същия университет.

 

Доктор Харитонов придобива научна и образователна степен "Доктор по неврохирургия" през 2014 г. с дисертационна тема: "Съвременно хирургично лечение на цервикалните субаксиални травми". В периода от 2015 г. до 2019 г. работи в Обединените арабски емирства (ОАЕ) като Консултант неврохирург и гръбначен хирург.

 

Той притежава Европейска диплома по хирургия на гръбначния стълб, завършена през 2014 г. През 2019 г. заема академичната длъжност на доцент по неврохирургия в Медицинския университет в Плевен.

 

Доц. Харитонов има впечатляващ опит и обучение, провеждайки специализации в редица страни като Германия, Швейцария, Австрия, Гърция, Турция, Чехия, Испания, Италия, Англия, Сингапур и много други.

 

Той сега заема позицията на началник на клиниката по неврохирургия и гръбначна хирургия в болниците "Сърце и Мозък" и е ръководител на отделението в Плевен.

 

Проф. д-р Васил Каракостов

 

Проф. Д-р. Васил Каракостов е специализирал гръбначна хирургия и гръбначна микроневрохирургия в различни престижни медицински центрове в Цюрих, Берн, Залцбург, Брюксел и Лайден, Холандия.

 

Професорът е лектор и демонстратор към Европейския клон на Световната гръбначна асоциация "АОSPINE", като му е била присъдена "Платинен статус" през 2011 година за гръбначна хирургия, с валидност до 2014 година. Той има внушителен опит и участие в няколко области на неврохирургията, което го прави изключително авторитетен и признат специалист в своята област.

Д-р Илиан Коев

 

Д-р Илиан Коев е утвърден специалист невролог с дългогодишен опит, базиран в Пловдив. С над 25 години практика в областта на неврологията, той се е утвърдил като висококвалифициран медицински специалист. Д-р Коев се специализира в диагностицирането и лечението на пациенти с различни заболявания на централната и периферната нервна система, включително дегенеративни заболявания на гръбначния стълб.

 

Важно е да се отбележи, че д-р Коев се специализира и работи с пациенти възрастни и не преглежда деца. Неговият опит и експертиза са насочени към обслужване на възрастни лица, които се нуждаят от специализирана грижа и лечение по въпроси, свързани с неврологията.

Д-р Едвин Васви

 

Д-р Едвин Васви, специалист неврохирург във Варна, разполага с богат опит от над 8 години в областта на медицината. Той се фокусира върху прилагането на научно-базирана медицинска практика, като продължава да актуализира своите знания и умения през целия си професионален път.

 

Д-р Васви вярва в мултидисциплинарния подход към лечението и често сътрудничи с други медицински специалисти, за да осигури най-добрата грижа за своите пациенти при различни клинични случаи.

 

Важно е да се отбележи, че д-р Васви се специализира и работи с пациенти възрастни и не извършва преглеждане на деца. Той се стреми да предостави висококачествена и индивидуализирана грижа за своите пациенти, с акцент върху професионализма и научните подходи към медицинските предизвикателства.

Доц. д-р Дилян Фердинандов

Д-р Фердинандов е изключително опитен специалист в областта на неврохирургията, с богат опит от над 10 години. Той се отличава с множество успешно завършени курсове и специализации както в САЩ, така и в Европа, включително Германия, Холандия, Испания, и родината ни.

 

Той е с изключителен опит както в краниалната, така и в спиналната неврохирургия. Този широк спектър от компетенции му позволява да се справя успешно с разнообразни случаи и усложнения в областта на неврохирургията.

 

Д-р Фердинандов има основни професионални интереси в областта на гръбначната хирургия и невроонкологията, като използва най-новите технологии и методи за диагностика и лечение. Той се стреми да предоставя висококачествена грижа и индивидуално подходящо лечение на всеки пациент, като гарантира тяхното добро самочувствие и здраве.

Проф. Д-р Венелин Герганов

Професор Венелин Герганов е роден в София и е виден медицински специалист с богата академична и професионална кариера. Завършва медицина в Медицински Университет - София. Професор Герганов преминава специализация в областта на неврохирургията в Клиниката по неврохирургия към Медицински Университет - София и в международния Невронаучен Институт в Хановер, Германия. 

 

Той е специалист в редица специализации, които включват черепна основа, невроендоскопия, минимално-инвазивна и образно-ръководена неврохирургия (с използване на невронавигация), както и гръбначна/спинална хирургия в авторитетни институции в Виена, Австрия, Германия и Съединените щати.

 

Професор Герганов се отличава с голяма преданост към медицината и непрекъснато обогатява своите знания и умения, за да предоставя на пациентите си най-добрата възможна грижа. Той е активен в научната и клиничната област и е уважаван както в България, така и в чужбина.

Д-р Христо Христов

Д-р Христов е изявен специалист в областта на неврохирургията. Той е член на ръководството на Българското дружество по неврохирургия, където активно участва в разработването на стандарти и насоки в областта на неврохирургията. Освен това, д-р Христов е член на организации като AO Spine и Spine Experts Group, които събират водещи специалисти от международния медицински свят.

 

Доц. Асен Хаджиянев

 

Доц. Асен Хаджиянев е висококвалифициран специалист по неврохирургия и заема ръководяща позиция като началник на СЕКТОР "Запад" в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Неговите научни интереси се фокусират в областта на ендоскопската и микроскопска хирургия на хипофизните аденоми, туморите на нервната система и дегенеративните заболявания.

 

Д-р Хаджиянев се отличава с внушителен академичен принос, като има публикувани над 80 научни труда в областта на неврохирургията. Той разполага със защитен дисертационен труд, чиято тема е "Съвременното място на транссфеноидалната хирургия в комплексното лечение на секретиращите хипофизни аденоми."

 

Не отлагайте консултация с неврохирург!

 

неврохирург мнения

 

Не игнорирайте симптомите, свързани с неврологични проблеми. В случай на главоболие, умора, смущения в координацията или други необичайни симптоми, не отлагайте консултация с невролог и неврохирург. Ранното откриване и лечение на неврологични заболявания може да предотврати трайни увреждания и подобри качеството на живот. Съсредоточете се на своето здраве и потърсете медицинска помощ.

 

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени