Oink
Кои хотели в планината си струва да посетим през летния сезон?

Кои хотели в планината си струва да посетим през летния сезон?

С радост ще ви представим някои от най-привлекателните български хотели в планината, които заслужават да бъдат посетени през летния сезон. България е известна със своите красиви планински райони, които предлагат уникални възможности за активен отдих, природни красоти и релаксация. 

 

От селските курортни селища до модерните хотели с богата инфраструктура, планинските хотели в България се гордеят с впечатляваща комбинация от уют, качество и разнообразие.

 

Почивка в планината през лятото

 

хотел Двореца

 

Въпреки, че летните месеци са обикновено свързани с морски почивки, планината предлага уникални възможности за приключения и релаксация на природа. Ако сте любител на прекрасните пейзажи, прохладата на височината и разнообразието от активности на открито, тогава почивката в планината през лятото е идеалният избор за вас.

 

Почивката в планината ви дава възможност да се отдалечите от градския шум и стреса и да се насладите на спокойствието и красотата на природата. Широките пътеки и планинските тропи ви позволяват да изследвате различни райони и да се насладите на гледките, разцъфналата растителност и прекрасните планински реки и езера.

 

Кои са най-добрите хотели в планината?

 

хотел във Велинград

 

Една от основните предимства на почивката в планината през лятото е по-прохладната температура. Това е идеално за тези, които не обичат горещите летни дни и предпочитат по-свежата обстановка. 

 

Височината на планината също допринася за по-чист въздух и по-ниска влажност, което е особено благоприятно за дихателната система и общото здравословно състояние. Ето кои са и най-добрите хотели в планината според нас: ARTE Spa&Park Hotel, Hotel Royal SPA Velingrad, Спа хотел "Олимп", СПА хотел "Двореца", Хотел Парк & Спа Инфинити, SPA Hotel Rich и Балнео спа хотел Свети Спас.

 

ARTE Spa&Park Hotel

 

Arte Spa & Park Hotel във Велинград е наистина особено място. Неговото местоположение го прави идеална база за откриване на красотите на околната дива природа. Всичко започва с поглед към неповторима гледка и се допълва от изобилието на лечебни минерални води, с които е захранен.

 

Този изискан хотел предлага 126 модерно обзаведени помещения, които съчетават комфорт и уют. Независимо дали изберете двойна стая или президентски апартамент, Arte Spa & Park Hotel ще задоволи всички вашите нужди и предпочитания.

 

На територията на комплекса ще откриете заведения, които ще ви завладеят със своята неповторима атмосфера и изобилие от напитки и храна. Ресторантът Villa Maria ви предлага вкусна кухня, лоби барът Moët & Chandon ще ви изненада с изискани напитки, а уискито барът Arte ще ви отведе на пътешествие из света на висококачествените напитки. За почитателите на открития барът басейн Arte е идеалното място да се насладите на питието си, заобиколени от уникалната атмосфера.

 

Hotel Royal SPA Velingrad

 

СПА перлата на Балканите, Роял Спа Велинград, е проектиран хем в елегантен и изискан стил. Интериорът и екстериорът са проектирани така, че да бъдат луксозни и удобни. Хотелът разполага с един от най-големите и модерни СПА центрове в България, както и с фитнес център с оборудване от най-висок клас, изискан ресторант, конферентна зала и разнообразни детски занимания. Роял Спа Велинград е най-предпочитаният хотел на 2021 г.

 

 

Спа хотел "Олимп"

 

Спа хотел "Олимп" е открит през 2004 г. Хотел "Олимп" е отлично място за организиране и провеждане на корпоративни събития, мероприятия и тийм билдинг. С площ от 115 кв.м. и капацитет от 120 места/театрално оформление/, конферентна зала "Олимп" разполага с мултимедия и озвучаване, флипчарт, апостил и техническо лице, които да осигурят безпроблемното провеждане на Вашите лекции и презентации. 

 

Напълно обновен, ресторант "Олимп" разполага с 220 места. Подходящ е за организиране на различни семейни и фирмени тържества, сватби и корпоративни събития. Спа хотел "Олимп" е готов да ви посрещне по всяко време и да задоволи желанието ви за активна почивка. Най-добър 4-звезден еко и спа хотел за 2021 и 2022 г., награден от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

 

СПА хотел "Двореца"

 

СПА хотел "Двореца" е сред първите и най-обичани хотели във Велинград, които отдавна са си спечелили доверието на гостите си. Тук ще откриете уют, релаксация и изискана обстановка, съчетани с безупречно обслужване и грижа към клиента.

 

Хотелът е предпочитана дестинация за романтични почивки, тиймбилдинг събития и бизнес срещи. Особено обичан от семейства с деца, "Двореца" предлага множество забавления за най-малките гости, включително детски басейн, водна пързалка, люлки и детски кът с аниматор, обилно снабден с играчки и игри.

 

Предлагайки спокойствие и убежище от ежедневния стрес, Велинград разкрива множество възможности за разходки из живописните планински маршрути и разнообразни забавления. СПА хотел "Двореца" е разположен в близост до прекрасен боров парк и предлага вълнуваща панорама към околните планини. Въздухът е чист, а басейните са снабдени с топла минерална вода през цялата година.

 

Хотел Парк & Спа Инфинити

 

Хотел Парк & Спа Инфинити - място, където ще намерите уют и планинска тишина. Петзвездният хотел предлага 95 луксозни стаи и апартаменти, отлични конферентни съоръжения, изискана кухня и уникален СПА център. 

 

Закрити термални басейни /полуолимпийски плувен, акватоничен, детски, бебешки, леден шок и контраст/, 3 джакузита, парна баня, билкова парна баня, приключенски душ, пътека на Кнайп, горска пътека, финландска сауна, билкова сауна, инфрачервена сауна, солна баня, турска баня, японска баня, зона за релакс, открити бани, фитнес, сезонен панорамен инфинити басейн, джакузи, сауни и открити басейни.

 

SPA Hotel Rich

 

Рич СПА Хотел е бутиков хотел и е безспорен лидер в областта на СПА и уелнес туризма - хотелът за пореден път спечели престижната награда на БАЧ за "Най-добър 5-звезден бутиков СПА хотел в България". СПА хотел "Рич" е идеалният избор. Пълноценна комбинация от грижа за тялото и душата сред магията на природата и изискан лукс. Разположен е в центъра на Велинград, в парк с пеещи и светещи фонтани, приказни шатри, сред вековни борови дървета.

 

Комплексът е разположен върху силно енергийно поле, което ще усетите още с влизането си. В непосредствена близост до хотела се намират четири от най-големите минерални извори във Велинград. Ще бъдете очаровани още на рецепцията.ю

 

Бутиков СПА хотел "Рич" е синоним на красота, класика и стил. Всичко тук ще надхвърли очакванията ви. Единственият допълнителен лукс, който ще искате, е да имате повече време.

 

Балнео спа хотел Свети Спас

 

Луксозно петзвездно изживяване сред природата. Ако търсите уединение сред природата, Балнеохотел Свети Спас 5* е вашата уникална дестинация, красиво разположена в сърцето на една от най-красивите планини в България, Родопите, заобиколена от завладяващи планински гледки от всички страни. Там ще намерите международни стандарти на обслужване, съчетани с уникална лечебна минерална вода и индивидуално лечение за всеки гост.

 

Ваканцията ви няма да е пълноценна, ако не посетите СПА център-а, където екипът от опитни специалисти може да подготви вашите индивидуални балнео или СПА пакети, които в комбинация с внимателно подбраните натурални продукти от опитни готвачи и енергията на мястото ще ви накарат да се върнете към ежедневието си отпочинали и заредени с енергия.

 

Какви други места за почивка може да намерите в Oink?

 

хотел Инфинити

 

В планината има множество други места за почивка и настаняване, които ще ви предложат уникални и незабравими преживявания. Ето някои от тях, които може да намерите в Oink: хижи и къщи за гости, екопаркове, ски курорти, планински хотели и други.

 

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени