Oink
Хелоуин през 2023г в София. Пакост или лакомство?

Хелоуин през 2023г в София. Пакост или лакомство?

Есента вече се усеща във въздуха, преносно и буквално. За щастие след щурите летни месеци изпълнени с безброй почивки, усмивки и хубави емоции, идва ред на есенните събития, които се очакват от малки и големи с не по-малък ентусиазъм и нетърпение.

 

Едно от тези събития със сигурност е Хелоуин (Halloween). Въпреки, че това не е традиционно български празник, той се радва на все по-голяма популярност и става повод за организиране на безброй събития в цяла България.

 

Хелоуин се чества традиционно на 31 октомври, ден преди католическия ден "Вси светии". Празникът има древен произход още от 750–400г пр.н.е като древните келти посрещали своята Нова година Сауин в края на октомври. Те живеели с вярването, че в нощта срещу нея починалите през изминалата година навестяват земята в търсене на живи тела, в които да се вселят. В наши дни традицията е децата да носят „страшни“ костюми, тиквени фенери и да обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива, ще им направят "пакост".

 

Но нека не навлизаме твърде подробно в историята на Хелоуин, а се спрем на по-значимите събития, които ще се организират през месец октомври свързани с празника.

 

Чудовищен Фест

Чудовищен фест ще е едно от най-интересните събития, които ще се проведат по случай Хелоуин. В рамките на три календарни дни ще можете да се докоснете до творци и дизайнери със своите тематични Хелоуин колекции. За всички гости ще има на разположение специални напитки и превъзходна стрийд фууд храна, а танците и страшните филми ще допринесат още повече за незабравима Хелоуин вечер. Чудовищен Фест ще е на разположение на софиянци и гости на града в периода 27,28 и 29 октомври, като събитието е подходящо и за деца.

 

Линк към събитието: https://fb.me/e/5Xnu2B08V

 

Halloween в киноцентър "Ню Бояна"

Най-голямата снимачна площада у нас отваря врати по случай Вси Светии на 31 октомври. Няма да издаваме всичко, което те очаква ако посетиш това събитие, но ти гарантираме, че си заслужава. Филмов маратон на ужасите, хелоуински лов на съкровища, Хелоуин карнавални и улични игри, изкуства и занаяти и много други ще превърнат празника на вас и вашите деца в едно незабравимо изживяване. Билетите за това събитие вече са налични онлайн.

 

Линк към събитието: https://fb.me/e/u1PWw70Ni

 

За любителите на нощните партита и купоните до сутринта киноцентър "Ню Бояна" организира "Shame Party", което започва от 22:00 часа на 31 октомври. Събитието е за 18+ години като ще можете да се насладите на едно безсрамно щуро парти до ранните часове. Билетите привършват така, че не губи време!

 

Линк към събитието: https://fb.me/e/64ZzYtko1

 

 

Whiskey Fest Sofia 2023

Това не е точно Хелоуин събитие, но ще се проведе в този период, което го прави чудесен избор за уикенда. Ако си любител на марковите напитки и искаш да дегустираш качествено уиски, ром, коняк, произведени от всички краища на света, то със сигурност не трябва да пропускаш юбилейното 10-то издание на Whiskey Fest Sofia. Организаторите ще ви върнат векове назад, за да ви запознаят с историята на тази специална напитка, като освен това са се погрижили да ви осигурят хапване. Билетите са в продажба онлайн и ще се проведе в периода 27,28 и 29 октомври като събитието е само за пълнолетни.

 

Линк към събитието: https://fb.me/e/3OxTQLKib

 

Химичната магия на HALLOWEEN

Ако сте родители на деца между 4 и 10 години, то със сигурност трябва да знаете за това събитие, тъй като то ще остави трайни спомени във вашия малчуган. Организаторите са се погрижили в рамките на час да покажат тематични и атрактивни химични трикове с димящи тикви, празнични бълбукащи отвари облаци от течен азот и много други. Събитието ще се проведе на 31 октомври между 18:00 - 19:00ч. Местата са ограничени и ако искате да сте част от това шоу - побързайте!

 

Линк към събитието: https://fb.me/e/53NUMytOw

 

ПЪРВО ИЗДАНИЕ на It's Alive! Horror Film Festival

Обичаш ли страшните филми? Ако отговорът е да, то хвърли един поглед на It's Alive! Horror Film Festival, което ще се проведе за първа година от 31 октомври до 5 ноември с дневни прожекции в Кино "Влайкова". Скоро можете да резервирате вашите билети онлайн, но до тогава можете да прегледате програмата и да си набележите интересни филми.

 

Линк към събитието: https://fb.me/e/53elr51uO

 

THE SAUCE KIDS GANG EXPERIENCE | V:RGO X EMIL TRF

V:RGO и TRF не искат много представяне за феновете на БГ музиката. Ако сте присъствали на тяхно участие, то със сигурност знаете какво да очаквате на 31 октомври в зала 3 на НДК с начален час 20:00, можете да станете част от "Sauce Kids Gang Experience". Билетите са вече онлайн за продажба.

 

 

Линк към събитието: https://fb.me/e/3Cx6Lmhtb

Категории

Събития

покажи всички

Други статии

Общи условия

Политика за поверителностОбщи условияБисквитки
© 2024 Oink.bg. Всички права запазени